Recepten
Leave a comment

Noedelsoep met paksoi en gepocheerd ei

noedelsoep

Nadat ik hier beloofd had om zo af en toe een recept op m’n blog te zetten, is hier dan het eerste exemplaar: een vegetarisch noedelsoepje. Niét kant-en-klaar, maar wel simpel en lekker. Ik maakte ‘m pas en schrok een beetje van de term ‘gepocheerd ei’ omdat dat chic en dus moeilijk klonk, maar dat bleek mee te vallen.

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 1 liter groentebouillon
– 2 stukjes steranijs
– 1 kaneelstokje
– 2 grote eieren
– 2 pakjes / porties udon noedels
– 4 in repen gesneden paksoibladeren
– 2 fijngesneden lente-uitjes
– sojasaus

Breng de bouillon aan de kook in een grote (soep)pan. Voeg dan de steranijs en kaneel toe, en laat het 5 tot 10 minuten zachtjes koken, zodat de smaken in de bouillon opgenomen worden. Vis vervolgens het stokje en de anijs er dan uit.

Breek het ei voorzichtig, laat het in een kom glijden, en vanuit de kom in de soep. Doe dit ook met het tweede ei. Laat 2 minuten koken, en voeg de noedels en paksoi toe. Roer heel langzaam zodat alles onder water komt te staan, maar de eieren niet breken. Laat nog eens 2 minuten koken, en haal de pan van het vuur.

Roer 3 à 4 eetlepels sojasaus toe, gooi de lente-uitjes eroverheen en… klaar.

Dit recept heb ik van http://www.thekitchn.com !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *