Persoonlijk
comments 2

Welke kant wil ik op met m’n blog?

bootje

Het is lang geleden dat ik m’n laatste post online heb gezet. Even kijken… 20 mei 2017. Holy moly. Meer dan een jaar geleden. In de tussentijd ben ik met de lerarenopleiding Engels begonnen waar ik heel veel voldoening in vind, ben ik naar Vietnam geweest waar ik een artikel mocht schrijven over AIDS, ben ik een maand naar Krakau geweest, en een week naar Portugal.

Ik zit een beetje in een tweestrijd – welke kant wil ik op met m’n blog? Aan de ene kant wil ik namelijk niet het gevoel hebben dat ik over elke trip maar moet bloggen, dat ik over elke reis een lijst moet maken van ‘5 dingen die je echt niet mag missen in (…vul een plaats in naar keuze). Ik wil afstand nemen van de druk om dingen op social media te plaatsen – vanuit mijn blog, maar ook persoonlijk wil ik eigenlijk niet meer op deze platformen zitten.

Andere kant vind ik het heel fijn om te schrijven, en bloggen is een manier om daar wat structureler mee bezig te zijn. Daarnaast ben ik de laatste tijd nogal aan het nadenken over duurzaamheid, en de keuzes die ik hierin maak. Op mijn blog zou ik kunnen schrijven tegen wat voor dilemma’s ik aanloop, wat waarschijnlijk herkenbaar is voor een hoop mensen, en kan ik tegelijkertijd mensen missen aanzetten om duurzamer te leven (of in ieder geval een zaadje van bewustwording planten). Dat zou mooi zijn.

Dus wat wordt het plan? Weer vaker bloggen, waarschijnlijk met een iets persoonlijkere toon, meer dingen over duurzaamheid, af en toe posts over reizen, zo nu en dan een linkje op social media als ik denk: waarom niet, en hier en daar een gesponsorde post, mocht het iets zijn waarvan ik denk dat het werkelijk iets toevoegt aan mijn blog.

En natuurlijk beantwoord ik vragen en comments met liefde! 🙂

2 Comments

 1. Desiree says

  Yes, je bent er weer! Ik heb je blog in bloglovin staan (ken je dat?) en dan staan al mijn favo websites bij elkaar.
  Social media blijven leuk maar zorgen ook voor druk.
  Er gaat ook zoveel tijd aan verloren.
  Weer een half uur verloren aan scrollen langs de levens van anderen.
  Ook tijdens reizen moet je gewoon genieten van wat je ziet op dat moment. Niet nadenken over wat je online moet gaan zetten.
  Niets moet natuurlijk. Maar soms lijkt het alsof het er standaard bij hoort tegenwoordig.
  Het lijkt me leuk om meer van je te lezen. Zeker over duurzaam leven 🙂

  X Dees

  • Janne says

   Wat leuk! Ik wist helemaal niet dat je m’n blog volgde 🙂 Ja, social media zijn zo doelloos. Ik vind het lastig om er niet op te kijken, maar ik voel me eigenlijk ook nooit beter na een rondje scrollen. Ik had een tijdje dat ik heel veel blogs volgde, maar die waren vaak zo lyrisch en perfect, net als Instagram. Dus ik ga proberen om níet die kant op te gaan, haha.
   Spreek je! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.