Reisleven, Reizen
comments 3

5 Multifunctionele dingen voor op reis

Als je aan het reizen bent, heb je waarschijnlijk weinig zin om allerlei nutteloze dingen mee te sjouwen. Pack less, see more, dus (jaja, moest er toch even tussen!). En hoe meer je reist, hoe meer je weet wat je weg kunt laten, is mijn ervaring. Hier heb ik 5 dingen op een rijtje gezet die je voor allerlei situaties kunt gebruiken.

1.) Een Buff
Deze multifunctie-cols, te koop bij Bever en andere outdoor-zaken, zijn te koop in ongeveer 100 verschillende soorten en kleuren, en te gebruiken op evenveel manieren (zie hieronder). Zo doet ‘ie dienst als mondkapje in stoffige gebieden en vervuilde steden, maar ook als haarband, sjaal of hoofddoekje, als je bijvoorbeeld een religieuze plaats bezoekt. Sommige zijn gevoerd met fleece voor de koudere gebieden, andere zijn voorzien van anti-bacterieel spul waardoor je niet de hele tijd geconfronteerd wordt met je eigen adem, ook best chill.

HowToWear-clicks

Hoewel sommige een beetje overdreven zijn (het verschil is soms alleen hoe hoog je ‘m optrekt) is het punt duidelijk. Je kunt de Buff overal voor gebruiken.

Allebei in Buffie gehuld

Allebei in Buffie gehuld, om niet half-dood te gaan van de uitlaatgassen op de scooter

2.) Een grotere sjaal
Tijdens een reis ben ik altijd zooo blij met een lekkere sjaal. Oke, die Buff is ook al een sjaal, maar een grote fungeert meer als dekentje. Als je gaat picknicken kun je erop zitten, als het koud is wikkel je ‘m om je heen, als je in de bus zit vouw je hem op en gebruik je het als kussen… Need I say more?

2.) Een kussensloop
Weegt niets, neemt ook geen ruimte in in je tas, en de mogelijkheden zijn eindeloos! Ik gebruik ‘m vooral als waszak, wanneer ik m’n kleren naar de wasmachine sjouw, de ophangplaats of weer terug. Maar eigenlijk is het gewoon een alles-zak. Zo kun je je vuile kleren ook een beetje gescheiden houden van de rest in je backpack. Of als je hostelkussen echt heel ranzig is, dan gebruik je ‘m weer als schone hoes.

3.) Een uitschuifbare stok
Bijvoorbeeld een selfiestok of, zoals de mijne, een gopro-stok. Heb ‘m eigenlijk verrassend weinig voor m’n GoPro gebruikt, maar wél om 1.) kleren uit een  in een wasmachine te peuteren en 2.) iemand te wekken op een stapelbed in de dorm. Je zou er ook nog opdringerige aapjes en andere dieren mee op afstand kunnen houden. Wie weet waar hij nog meer goed voor is?

4.) Ducttape
Aangezien er altijd wel íets kapot gaat tijdens je reis… Of het nou je backpack is of een los cameraklepje: duct tape erop! Ook handig om klamboes even snel op te hangen, of om je uit-elkaar-vallende reisdagboek weer van een nieuwe kaft te voorzien. Nu ik erover nadenk – zou je je benen ermee kunnen ontharen? Oké, mogelijkheden genoeg in ieder geval.

Hoop dat je er wat ruimte mee kunt besparen. Andere multifunctionele items zijn welkom in de comments hieronder!

3 Comments

 1. Aii, benen ontharen met ducttape lijkt mij wel een beetje pijnlijk…
  En die Buffie kende ik nog helemaal niet! Ik neem altijd een lange, brede sjaal mee. Goed als sjaal, hoofddoek en dekentje 😉

  • Janne says

   Ja, ik blijf voorlopig ook maar gewoon bij de scheermesjes :p en zo’n sjaal is echt een topding!

 2. Janne says

  Aah, heel herkenbaar! Die airco’s zijn echt sluipmoordenaars… Maar dat merk je pas achteraf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.