Bijzonder eten, Taiwan
comments 4

Vier aparte dingen die ik in Taiwan at

Na maandenlang in China door te hebben gebracht, dacht ik dat ik alle ‘eetbare’ dingen van de wereld wel gezien had, maar gelukkig werd ik tóch nog verrast in Taiwan. En als ik iets nieuws zie, moet ik het ook meteen uitproberen. Hier dus mijn beoordeling van 4 dingen die ik nog niet eerder had gezien, op volgorde van ‘ja, lekker’ naar ‘niet te doen’.

1. Wrap met ijs, pinda’s en koriander!

Dit ding klopte gewoon. Pure perfectie in de vorm van een ijswrap. Het deeg is heel dun, een beetje zoals de rijstvellen waar sommige loempia’s mee worden gemaakt. Daarin zit schepijs, ik had aardbei en vanille, samen met de geheime geniale ingrediënten: gemalen pinda’s en koriander. Het geeft de wrap iets hartigs, en het heeft bite. (Sowieso: gooi ergens koriander op, en ik vind het helemaal geslaagd). Proberen dus, als je deze tegenkomt.

2. De pannekoek met rauw ei

Deze snack werd me aangeraden door het meisje van het hostel in Hualien. Nu ben ik niet echt een heel groot fan van rauwe eieren, maar dit was eigenlijk best lekker! De pannekoek was superknapperig en crunchy, dus dat was een mooi contrast met de eierflurry, om het maar even culinair uit te drukken. Ze maken het trouwens voor je neus op een grote plaat, dus je hebt iets om naar te kijken terwijl je wacht.

3. Het letterlijke broodje hamburger

Het idee moet geweest zijn: we hebben geen hamburgerbroodjes meer, dus we snijden een luikje in een superdikke snee brood en ploffen daar alles in. Het resultaat is een vette hap in melig brood, misschien lekker na het stappen maar eigenlijk niet als je nuchter bent. Wel punten voor de moeite, en omdat ik het luikje zo leuk vind.

4. Het tofu-toetje

En de grote verliezer in dit stuk… Het tofu-dessert. Ik heb hier nog steeds spijt van. Het is gewoon vies. Geen slecht woord over tofu – het kan heel lekker zijn als je het wokt, en op smaak brengt – maar deze glibberige, flauwe… derrie! Geweekt in een soort gelei, met hier en daar een stukje fruit. Nope.

Ontbreken er nog dingen op dit lijstje? Welke gerechten ben jij nog tegengekomen in Taiwan?

4 Comments

 1. Dat is inderdaad een bijzondere verzameling van eten. Is het eten van rauw ei niet gevaarlijk? Ik dacht altijd dat je er salmonella besmetting van kon krijgen? Die wrap klinkt trouwens echt goed.

  • Janne says

   Hmmja, daar heb ik eigenlijk helemaal niet over nagedacht, haha. De kans bestaat waarschijnlijk wel. Maar zelf heb ik ook liever die wrap 😉

 2. Ruud says

  Pannekoek met rauw ei heb ik vorige week ook gegeten in Hualien. Zo lekker! Bij een klein stalletje na de trektocht Zhuilu Old Trail. Het was er super druk en moest 20 minuten wachten 🙂

  Bedankt voor je post over TEFL via Joho. Ik ga me aanmelden!

  • Janne says

   Als mensen in de rij staan voor eten weet je dat het goed is, toch? 😉 En leuk dat je TEFL gaat doen, veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.