Foto's en video's
comments 6

Capture the Color-tag – reisfoto’s in 5 kleuren

Chinees Nieuwjaar in Kuala Lumpur

Het leven op reis lijkt soms meer kleur te hebben dan thuis. Waar dat door komt? Tsja, sommige Nederlandse steden kunnen af en toe gewoon heel grauw zijn, vooral met het typisch Nederlandse weer erbij (hoewel ik nu niet mag klagen!). Ik werd ook helemaal blij van de foto’s van Marcella , die met haar tag ‘Capture the Color’ (oorspronkelijk uit een fotowedstrijd) voor 5 kleuren een reisfoto heeft uitgekozen.

Leuk idee, dacht ik als fotografieliefhebber, en goed excuus om te reflecteren op alle mooie kleuren van reis die we de afgelopen 5 maanden hebben gemaakt. Hier vind je mijn selectie:

Rood

Chinees Nieuwjaar in Kuala Lumpur

Chinees Nieuwjaar in Kuala Lumpur

Ik bleef maar scrollen door mijn reisfoto’s, er zat verrassend weinig rood tussen… Tot ik opeens weer dacht aan het Chinees Nieuwjaar dat we in Kuala Lumpur doorbrachten. Nog nooit heb ik zoveel rode lampionnen bij elkaar gezien! Een heel mooi en feestelijk gezicht. 🙂

Blauw

Togian Islands

Togian Islands

Eigenlijk is mijn hele fotomap ‘Togian Islands’ één blauwe waas. Dat kan ook niet anders met een vaak strakblauwe lucht, en een zee die diezelfde lucht weerspiegelt. Hier zien we Jelmer op een steiger die eindeloos door lijkt te gaan. Wat een paradijsje was dit…

Groen

Mos in Japan

Mos in Japan

Wat ik mooi vond aan Japan, was de natuur die overal terug te vinden was in het dagelijks leven. Hier is de mos helemaal één geworden met het huis, en met die natuurlijke stenen lijkt het haast alsof het gebouw zelf uit de grond is gegroeid.

Geel

Zonsopgang op de Borobudur

Zonsopgang op de Borobudur

Je moet er iets voor over hebben (lees: vroeg opstaan en met de scooter een behoorlijk eind rijden vanaf Yogyakarta), maar dan heb je ook wat: een zonovergoten begin van de dag, terwijl de tempel nog in nevels is gehuld. Tussen de stupa’s en met de palmen op de achtergrond kun je rustig genieten van de zon die haar entree maakt.

Wit

Escher-achtige trappen in deze Taiwanese pagoda

Escher-achtige trappen in deze Taiwanese pagoda

Wit was ook nog behoorlijk lastig, aangezien we niet naar wintersportgebieden zijn gegaan, maar uiteindelijk is mijn keuze voor de binnenkant van dit Taiwanese Tianfeng-pagoda gevallen, in de buurt van Taroko Gorge bij Hualien. Needless to say dat je wordt beloond met een mooi uitzicht wanneer je op de top staat.

Ook zin om terug in je reisfoto’s te duiken met deze tag? Neem ‘m dan over en laat het me weten wanneer je je kleurenselectie online hebt staan! 🙂

 

6 Comments

 1. Gave selectie foto’s! Leuk om zo heel verschillende plaatjes te zien, die stuk voor stuk prachtig zijn. Je maakt me erg nieuwsgierig naar de blauwe Togian Islands! 🙂

 2. Inderdaad lijkt het leven op reis zoveel kleurrijker dan in Nederland. Het zou echt een uitdaging worden om 5 van dit soort foto’s te zoeken die ik in NL gemaakt heb. Mooi, die zonsopgang bij de Borobodur, die hoop ik ook ooit te zien!

  • Janne says

   Die zonsopgang vond ik ook heel indrukwekkend, gelukkig is het ook niet zo druk als je écht vroeg gaat, de drommen toeristen komen pas later!

  • Janne says

   Dankje! Ja, zo kijk je weer op een heel andere manier naar foto’s dan je normaal doet. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.